Esdeveniments

Utilization of NGS data and genomic selection to rescue an endangered and heritage sheep breed from Florida

Utilization of NGS data and genomic selection to rescue an endangered and heritage sheep breed from Florida

juny 21, 2021 | Esdeveniments

Data: 23 de juny de 2021

Lloc: Virtual

Organitza: Golden Helix

Ponent: Zaira M. Estrada-Reyes, University of California Davis

Inscripció: Web de Golden Helix

La Florida Cracker Sheep (FCS) és una de les races d’ovelles més antigues dels Estats Units. Aquesta raça patrimonial de Florida, adaptada naturalment a les condicions climàtiques humides i càlides, és una de les races més resistents als paràsits del sud dels Estats Units. No obstant això, aproximadament 1.000 individus continuen vius al món. Per tant, es requereixen més esforços de recerca i conservació per donar suport a tots els productors de FCS de Florida i rescatar FCS de l’extinció.

Els avenços en tecnologies de seqüenciació i la reducció dels costos de genotipatge han permès la utilització d’aquestes eines en genètica i genòmica animal. Vam fer un seguiment d’una població de FCS (n = 350) d’una granja comercial per avaluar els trets de resistència als paràsits (FEC, puntuació FAMACHA, hematòcrit) mitjançant un estudi longitudinal i vam genotipar 300 ovelles amb la matriu GGP Ovine 50k. L’anàlisi amb el programari SVS Golden Helix va identificar 15 SNPs amb efectes additius i no additius associats a la resistència als paràsits en els cromosomes 1, 2, 3, 6, 8, 10, 11,12, 13 i 21. També es va associar una CNV de supressió resistència al paràsit (FEC) al cromosoma 21. Algunes d’aquestes variants d’ADN es van localitzar en gens STAT5B, NRIPI, TRPM3, WC1, GPC5, CELF2 i RAB3IL que controlen els mecanismes de resposta immune de les ovelles.

El software Golden Helix SVS pot realitzar fàcilment la validació d’aquests resultats i la implementació de la selecció genòmica mitjançant informació de NGS, genotipatge SNP i WGS. Això permetrà la implementació de programes de cria i conservació a les granges FCS i millorarà la rendibilitat de les explotacions a llarg termini incorporant l’ús d’ovelles genèticament resistents als paràsits i promourà la producció local de carn d’ovella a Florida.
Per obtenir més informació sobre la nostra investigació, inscriviu-vos al webcast el 23 de juny de 2021. Us ​​esperem en aquest esdeveniment.